divendres, 14 de gener del 2011

MÉS DE LA MEITAT DELS COL·LEGIS PÚBLICS NO OFEREIXEN EL VALENCIÀ

El passat dia 13/01/2011 va eixir al diari El País una noticia que ens deia que més de la meitat dels col·legis públics no ofereixen el valencià.

És cert que hi ha més centres educatius en funcionament, però amb menys línies en valencià. Cal dir que solament el 45% dels centres ofereixen aquesta ensenyança en l’Educació Infantil i Primària.
En una de les reunions van recordar que els alumnes de la línia en valencià “superen el nivell en castellà i en valencià que els alumnes restants”. Segons el gerent de l’Escola Valenciana, “ tots els estudis confirmen que estan millor preparats i tenen més facilitat per aprendre altres idiomes”. Finalment van acordar que treballarien de manera conjunta en la campanya de promoció de l’ensenyança en valencià de 2011.
D’aquesta manera, Escola Valenciana vol continuar formant aliances i recollint propostes respecte a la promoció del sistema educatiu plurilingüe en valencià.
El que reclamen a la Conselleria d’Educació es que “en qualsevol centre valencià es puga estudiar en valencià”.

Personalment, pense que el que caldria fer és deixar les dues opcions (PIP i PEV) als col·legis.
D'aquesta manera els pares dels xiquets, o inclús els xiquets, poden elegir matricular-se en la línia valenciana o en la línia castellana, ja que les dues opcions són respetables i cadascuna d'elles té els seus beneficis.


ACÍ PODEU VEURE LA NOTÍCIA AL COMPLET:
http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/mitad/colegios/publicos/ofertan/valenciano/elpepuespval/20110113elpval_14/Tes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INFORME PISA 2009

Programa per a l'avaluació internacional d'alumnes elaborat per l'OCDE, dins d'un pla estratègic que abraça des de l'any 2000 fins el 2015.

Vore ací


el tallarín :)